MEER FOTO'sNIEUWS


EEN JAAR NA DE TERRORISTISCHE AANVALLEN
IN BRUSSEL

22.03.2017

Brussel - Vandaag, maandag 22 maart 2017 werd er in de rooms-katholieke kapel van de Luchthaven van Zaventem gebeden voor de slachtoffers van de terroristische aanvallen die precies één jaar geleden plaatshadden. Metropoliet Athenagoras van België en vertegenwoordigers van andere christelijke kerken waren daarbij aanwezig.
In zijn homilie wenst Zijne Eminentie vanuit zijn diepe verdriet om de slachtoffers van die tragische gebeurtenis, evenals de steun aan hun families, dat God vrede en eendracht zou mogen schenken aan het Belgische land, maar ook aan de hele wereld.

Op de avond van diezelfde dag nam hij deel aan een vredeswandeling waaraan de Leiders van de Erediensten van België deelnamen, Minister van Justitie Koen Geens, evenals geestelijken en gelovigen van de drie monotheïstische godsdiensten, die een krachtig teken van vrede, harmonieus samenleven en solidariteit gaven.

[nvdv: op 22 maart 2016 viel er ook een orthodoxe christen te betreuren: de 27-jarige Yves Ciabuabua Ciyombo, vader van 2 kindjes, en lid van de Orthodoxe Parochie van de Heilige Barbara te Châtelineau (Charleroi). Bid voor hem en zijn gezin.]

 
© 2004-2017 - Orthodox Archdiocese of Belgium - Ecumenical Patriarchate

MENU