NIEUWS


Ontslapen in de Heer van Archimandriet Placide Deseille

07.01.2018

Door Jivko Panev - 7 januari 201801906 – vert.

 Op 07 januari om 13.00 uur is vader Placide Deseille op 91-jarige leeftijd ingeslapen in Christus.

 Vader Placide werd geboren op 16 april 1926 in Issy-les-Moulineaux, en werd monnik gewijd in de Cisterciënzerabdij van Bellefontaine in 1942 op de leeftijd van zestien jaar. In 1966 stichtte hij met vrienden monniken een klooster van Byzantijnse ritus in Aubazine in Corrèze.
 In 1977 besloten de monniken om orthodox te worden. Ze werden op 19 juni 1977 in de Orthodoxe Kerk ontvangen en in februari 1978 werden zij monniken van het Simonos Petra-klooster op de berg Athos. Daarop werden zij door Archimandriet Aimilianos, hegoumen van het Simonos Petra-klooster, naar Frankrijk gestuurd om er een bijhuis van het klooster te stichten. Op 14 september werd door de vaders Placide en Seraphim het klooster van de Heilige Antonios de Grote ingewijd in een vervallen huis in Saint-Laurent-en-Royans, gelegen in een ruige vallei van de Vercors. In zijn kielzog ontstond het klooster van de Bescherming van de Moeder Gods, dat later bekend zou worden als het klooster van Solan.
 Vader Placide doceerde patristiek aan het Orthodox Theologisch Instituut van Saint-Serge in Parijs. Hij is ook oprichter van de collectie "Oriental Spirituality" bij de uitgeverij van de Abdij van Bellefontaine. Hij is auteur van verscheidene boeken over de geschiedenis van het monachisme en van de orthodoxe spiritualiteit waarin hij een specialist is.
De begrafenis vindt plaats op donderdag 11 januari.

 Wie meer wil weten kan de volgende video bekijken: "De vertalingen van de kerkvaders van de Middeleeuwen tot heden" van de conferentie van Archimandriet Placide (Deseille) tijdens de dagen van het Orthodoxe Boek georganiseerd door Orthodoxie.com (1) op 17 en 18 februari 2012 in Parijs.

 Eeuwige Gedachtenis!

Original Source: www.orthodoxie.com (FR)

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004-2018 - Orthodox Archdiocese of Belgium - Ecumenical Patriarchate

MENU